MimiBlog

Dívák és a divat

2017.09.13

A nagy operaénekesnők civilben is a figyelem középpontjában állnak: rajongók és kritikusok vizslatják a ruhatárukat. Netrebko cipőitől Damrau bundájáig.

Mindazok, akik botor módon az operát mind a mai napig az éneklő kövér hölgy birodalmának gondolják, igencsak meglepődnének, ha tudnák: milyen eleven a kapcsolat az opera világa és a női divat meg a szépségipar között. Ezt a legérzékletesebben alighanem Anna Netrebko példájával igazolhatjuk, hiszen ő, túl azon, hogy több divatlap (Vogue, Tatler) címlaplánya is volt már az elmúlt években, a média minden területén megjelenik divatszeretetével és divattanácsaival. Tavaly például a New York Times újságírója kísérhette el a dívát bevásárló körútjára. Az egyebek közt Gucci napszemüveget és Dries Van Noten kabátot viselő Netrebko e beszámoló tanúsága szerint ugyanúgy vásárol, ahogyan énekelni is szokott: túláradóan.

Amint ez az idén nyáron, Velencében készült kép mutatja, a divattervezők közül Dolce & Gabbana is igen közel áll Netrebko szívéhez, illetve ízléséhez:

19787351_1405414079573304_7136433331275271216_o.jpg

Netrebko korábban Ask Anna nevű személyes Youtube-csatornáján, ma leginkább Instagram-profilján osztja meg rajongóival a divattal kapcsolatos élményeit, gondolatait és tanácsait. Például a cipőkről és azok tervezőiről, akik közül az orosz szoprán különösen Jimmy Choo, Sergio Rossi és Christian Louboutin cipőkölteményeit kedveli:

Napjaink többi dívája is előszeretettel hívja fel magára a figyelmet az öltözködésével. Diana Damrau például az idén megjelent remek Meyerbeer-árialemezének borítóján olyan extravagáns szőrmebundában fotózkodott, hogy az a ruhadarab majdnem nagyobb feltűnést keltett, mint Meyerbeernek a lemezen felhangzó áriái. Damrau sietett is megnyugtatni a nagyközönséget: a képeken műszőrmét visel.

diana_damrau_0582_credit_ju_rgen-frank-ask-center-before-use.jpg

Szőrmekedvelő operaénekesnők persze régen is szép számmal voltak, az egyik leghíresebb közülük az olasz mezzoszoprán, Giulietta Simionato volt:

simirose.jpg

Rost Andrea pedig, hogy végül egy friss hazai példát is említsünk, nem is olyan rég egy ékszerkollekcióhoz adta a nevét és az arcát, büszkén viselve a 18 karátos sárgaaranyból és drágakövekből megalkotott kreációt:

20150909rost-andrea-operaenekesno.jpg

A divat iránti érdeklődés persze korántsem csupán az énekesnőkre jellemző, hiszen férfi kollégáik között is számosan akadnak, akik követik vagy éppenséggel diktálják a divatot. De róluk majd egy másik posztban szólunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mimi.blog.hu/api/trackback/id/tr7512826744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása