MimiBlog

„Jó az alapanyag, a rendezés, a megvalósítás”

2021.01.20

interjú Boncsér Gergellyel

A cigánybáróval folytatódik 2021. január 20-án az OperaSzerda koncertszerű keresztmetszeteinek sorozata, aminek címszerepét 2019/2020-as évad kamaraművésze énekli. Az Opera Facebook-oldalán 20:00 órától látható előadás előtt Boncsér Gergely mesélt a színpadi produkcióval kapcsolatos élményeiről, annak észtországi vendégszerepléséről, az operetthez fűződő viszonyáról és az est programjáról is.

bocser_gergely_foto_emmer_laszlo.jpg

Fotó: Emmer László

2018 elején állt be az egy évvel korábban bemutatott színpadi produkcióba, amit Szinetár Miklós rendezett. Milyen emlékei vannak erről az előadásról?

Szinetár-rendezésekbe mindig jó beállni, mert a tanár úr nagy hangsúlyt fektet a darab eredeti mondanivalójára és ez a megvalósításban is tükröződik, mind a díszletekben, mind a jelmezekben. Ezért nagy élmény a darabjaiban játszani és ezért is mondható, hogy azok biztos sikerre vannak ítélve.

Szintén 2018 nyarán többek között A cigánybáróval vendégeskedett az Opera Észtországban, a nagy múltú Saaremai Operafesztiválon. Ott hogyan fogadta a közönség a külföldön ritkán látható produkciót?

Az előkészületek során nem tudtuk igazán, hogy fogja fogadni a közönség a darabot, de a látványvilág és a zene hangulata ott is az első perctől megfogta a nézőket azzal együtt, hogy magyarul adtuk elő a produkciót. Mondhatjuk, hogy hatalmas sikert aratott, mert maga a straussi alapanyag jó, ahogy a rendezés, a megvalósítás is, és a zenei hangulata is nagyon megkapó. Később tudtam meg, hogy a négy előadásból, amit vitt az Opera, erre a produkcióra fogytak le leghamarabb a jegyek, tehát nagy várakozás előzhette meg az előadást Észtországban.

Operetténekesként is komoly múlttal rendelkezik, ilyen tapasztalatok után milyen benyomásai vannak Barinkayval kapcsolatban?

Nagyon örültem, hogy az Operában ilyen nívós operettcímszerepben léphetek színpadra. Tényleg kiváló dalok szerepelnek benne, amiket élvezet énekelni. Mindez közhelynek tűnik, de Barinkay karakterét csakugyan jól tükrözik azok a zenei motívumok és a dalok, amiket énekel, ezért különösen tetszett a figura. Tíz évet töltöttem az Operettszínházban, nagyon szeretem a műfajt és a karaktereket, amiket megformáltam. Voltak köztük bohókás bonvivánok és egészen komoly szerepek, mint A mosoly országában Szu Csong, de a kisebb karakterszerepeket is szívesen játszottam, mint Gábort a Cigányszerelemben. Mostanában már ritkán van lehetőségem ilyesmit énekelni, úgyhogy az ezeknek az alkalmaknak külön örülök.

Mit tudhatunk elöljáróban az OperaSzerda koncertszerű előadásáról?

Tóth Samu állította össze értő gonddal a keresztmetszetet. Barinkay belépője mellett két nagyon szép és közismert duettjét fogom énekelni a szerelmét, Szaffit alakító Horti Lillával, de a kollégáknak – Lilla mellett Szvétek Laci, Farkasréti Mária, Haja Zsolti – is vannak nagyon szép szólószámaik, amik szintén nagyon hangulatosak és szinte mind megszólalnak, a többiekkel – Wiedemann Betti, Rőser Orsi, Bátki Fazekas Zoli – az együttesekben lépünk fel közösen. Ami kimarad, azt pedig a számok között Mona Dani foglalja majd össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://mimi.blog.hu/api/trackback/id/tr8716397532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása